Cum se prepara sosul de zmeura?

Cum se prepara sosul de zmeura?

Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.

Ingrediente:

- 500 g zmeura,
- ¼ l vin alb,
- 4 galbenusuri,
- 200 g zahar.

Mod de preparare:

1

Se spala zmeura si se dau prin sita.

2

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece.

3

Se toarna incet vinul cald si zmeura, se pune cu totul pe ochiul de la aragaz la foc potrivit, amestecand, fara a lasa totusi sa fiarba.

4

Cand incepe sa se ingroase, se da la o parte si se amesteca pana se racoreste.

5

Sosul de zmeura astfel obtinut se poate folosi ca si topping la clatite sau ca ingredient la prajituri, inghetate, cheesecake si alte preparate dulci obtinute in propria bucatarie.

Etichete: sos zmeura, zmeura, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume....
Culturile de zmeura se infiinteaza, in general , toamna, in zone insorite. Zmeurul se adapteaza bine in...
Zmeura face parte, dupa cum bine stim, din categoria fructelor de padure. Aceste minunatii ale naturii sunt...