Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.
Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.
Ingrediente:
- 500 g zmeura,
- ¼ l vin alb,
- 4 galbenusuri,
- 200 g zahar.
Mod de preparare:
Se spala zmeura si se dau prin sita.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece.
Se toarna incet vinul cald si zmeura, se pune cu totul pe ochiul de la aragaz la foc potrivit, amestecand, fara a lasa totusi sa fiarba.
Cand incepe sa se ingroase, se da la o parte si se amesteca pana se racoreste.
Sosul de zmeura astfel obtinut se poate folosi ca si topping la clatite sau ca ingredient la prajituri, inghetate, cheesecake si alte preparate dulci obtinute in propria bucatarie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.