Reteta: Sos de portocale

Reteta: Sos de portocale

Sosul de portocale se foloseste la aromatizarea clatitelor, a salatelor si chiar a fripturilor.

Ingrediente:

- 2 portocale,

- 150 g zahar bucati,

- 4 galbenusuri,

- 4 dl vin alb.

Mod de preparare:

1

Se freaca zaharul bucati de coaja portocalelor si se piseaza.

2

Se freaca zaharul cu galbenusurile si se adauga zeama de portocale strecurata si vinul alb.

3

Se pune oala in care avem compozitia in alt vas cu apa clocotita si se bate cu telul pe marginea focului pana creste ca o spuma.

Cand sosul este ingrosat, se lasa sa se raceasca, apoi se serveste dupa preferinte, in combinatia dorita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mancarurile asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor...
Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite...