Glazura de ciocolata fara foc

Glazura de ciocolata fara foc

O glazura de ciocolata la minut pentru torturi este glazura de ciocolata fara foc.

Ingrediente:

100 grame ciocolata,
100 grame zahar,
2 linguri apa rece.

Mod de preparare:

1

Se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa; se tine la cald in alt vas cu apa clocotita, pana se topeste.

2

Se amesteca cu lingura pana ce devine ca o crema. Separat se freaca Intr-un castron zahar foarte fin cu doua linguri de apa rece.

3

Se freaca mult si viguros, pana se face ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita.

4

Se pune cu totul intr-un vas cu apa clocotita, dar nu pe foc. Cand este destul de moale, se toarna dintr-o data peste tort (nu se pune cate putin cu lingura, deoarece suprafata nu ar iesi egala) si se intinde repede cu un cutit.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca vrei sa imbraci tortul intr-o glazura mai consistenta, poti alege pentru aceasta operatiune glazura de ciocolata...
Glazura marmorata se obtine din doua glazuri contrastante la culoare cum ar fi glazura alba de zahar...
O glazura fara coloranti, usor de obtinut acasa este glazura de zahar ars. Ingrediente:50 grame zahar, 2...