Reteta musaca de varza

Reteta musaca de varza

O reteta ideala pentru sezonul rece este musacaua de varza.

Ingrediente:

- o varza mijlocie,
- 750 g carne macra,
- o ceapa,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de pesmet,
- 4 linguri de smantana,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se prajeste in untura, cu putina ceapa, carnea data prin masina.

2

Se adauga sare si piper. Se aleg foile de la o varza frumoasa, se taie cotorul, se oparesc si se scurg bine.

3

Se unge o cratita cu untura si se presara cu pesmet.

4

Se asaza cateva foi pe fund, apoi un strat de carne tocata si din nou un rand de foi de varza.

5

Se repeta aceasta operatiune de 2 - 3 ori, pana se ispravesc carnea si varza.

6

Deasupra se presara pesmet, se pune unt sau untura, smantana amestecata cu un praf de sare. Se da la cuptor.

Mod de servire:

Cand este gata mancarea se poate servi atat calda, cat si rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume,...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos. Ingrediente: - o varza mijlocie,...