Boboc de rata pe varza

Boboc de rata pe varza

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.

Ingrediente:

- un boboc mare de rata,
- o varza frumoasa,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de boia sau o lingura de bulion,
- 10 boabe piper,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura si 2 - 3 linguri de apa.

2

Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul din tava.

3

Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot.

4

Se taie marunt o varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama, ca sa piarda din acreala.

5

Se caleste putin cu o lingura de untura.  e potriveste de sare, se pune, dupa gust, putina boia de ardei, iar la varza dulce, putin bulion de rosii si boabe de piper.

6

Se pune varza in tava in care se frige rata, se asaza rata deasupra si se da la cuptor sa se rumeneasca cat trebuie.

Mod de servire:

Bobocul de rata pe varza este delicios cu mamaliga.

Pont: Pentru ca varza sa fie mai aromata, adaugati la mancare 1-2 crengute de marar uscat.

Etichete: boboc rata, varza, bulion

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de varza acra cu afumatura este un preparat traditional delicios, ideal pentru zilele reci de iarna....
Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie...
Varza nu e ferita de daunatori, desi pare o planta leguminoasa rezistenta la mediul extern. Musca verzei,...