Cum se comporta psihopatii cand se indragostesc:
Pot fi capabili sa iubeasca. Exista diferite niveluri de psihopatie. Daca o persoana nu prezinta semne severe de psihopatie, este foarte probabil sa se poata indragosti. Psihopatii se pot simti singuri si doresc sa fie iubiti. Cu toate acestea, le este dificil sa creeze o relatie sanatoasa, din cauza lipsei de atasament emotional si a incapacitatii lor de a se deschide catre o alta persoana.
Relatiile lor se bazeaza pe alte motive decat cele traditionale. Intrucat psihopatii se lupta cu construirea de legaturi emotionale puternice si crearea de intimitate in relatie, acestia vor cauta relatii care se bazeaza pe credinte si atitudini comune. Din pacate, un psihopat este extrem de egoist si incearca sa-si manipuleze partenerul/a , care trebuie sa se sacrifice pentru el, pentru placerile si valorile sale.
Psihopatii pot dori relatii stranse, dar sunt, rareori/ capabili sa le creeze. Psihopatii exprima, de obicei, asa-numitul stil de atasament evitant. De cele mai multe ori, vor esua atunci cand vor incerca sa creeze o legatura emotionala cu ceilalti. Si asta din cauza incapacitatii lor de a arata empatie si atasament emotional. Psihopatii nu se pot baza pe alte persoane si adesea incearca sa le foloseasca pentru propriul lor beneficiu.
Psihopatii nu pot oferi partenerului lor sprijin emotional. Psihologii considera ca psihopatii nu simt, in cea mai mare parte, frica sau suferinta. Nesimtind aceste emotii, un psihopat se lupta pentru a arata empatie, pentru a intelege sentimentele celorlalti. Cercetarile arata ca psihopatii pot avea grija de alti oameni, dar numai de buna voie si dupa ce au studiat bine empatia.
Psihopatii prefera relatiile pe termen scurt. Relatiile scurte, fara atasament emotional puternic, sunt preferate de oamenii cu aceasta dereglare. Psihopatii sunt arareori interesati sa depuna eforturi pentru a crea relatii pe termen lung.
Psihopatii sunt buni manipulatori. Acesti indivizi pot citi cu usurinta alti oameni. Stiu sa fie fermecatori si sa se simta confortabil in orice situatie, iar aceste aspecte ii transforma in manipulatori perfecti. Un psihopat nu simte nicio vina cand se comporta astfel, deoarece este egocentric si nu ii pasa de suferinta creata de actiunile sale.
Dragostea lor poate fi distructiva. Psihopatii nu stiu sa interactioneze la nivel profund. Astfel, relatia de dragoste a unui pshihopat poate fi distructiva. Cel mai probabil, un psihopat va actiona impulsiv, fiind indisponibil emotional. Manipularea si lipsa de empatie pot afecta starea psihologica a partenerului/ei.
Sentimentele si atitudinea lor se pot imbunatati in timp. Vestea buna este ca psihopatii isi pot imbunatati comportamentul, daca sunt suficient de motivati sa faca acest lucru. Psihologii cred ca romantismul si comunicarea cu oamenii care exprima dragoste pentru ei ii pot invata sa fie mai empatici si sa imbunatateasca calitatea interactiunilor lor sociale.