Tacos cu peste. Ai nevoie de :
- 500-600 grame de peste alb la alegere(cod, salau, cambula etc);
- 4 linguri de ulei de masline;
- o lingura de suc proaspat de lamaie;
- o jumatate de lingurita de chili pulbere;
- o jumatate de lingurita de chimen;
- o jumatate de lingurita de praf de usturoi;
- o jumatate de lingurita de sare de mare;
- un sfert de lingurita de piper negru;
- sos proaspat facut din rosii taiate cubulete, ceapa, ardei iute – jalapenos, daca ai la dispozitie si coriandru - pentru garnitura;
- cateva felii de avocado - pentru garnitura;
- o varza rosie tocata mica - pentru garnitura.
Tacos cu peste. Mod de preparare:
- presara 2 linguri de ulei de masline si o lingura de suc de lamaie pe peste;
- presara sare, piper, chimen, chili- si praf de usturoi.
- gateste pestele intr-o tigaie la foc mediu pentru circa 3 minute, in cele 2 linguri de ulei de masline ramase;
- intoarce pestele si mai gateste-l pentru inca 3 minute sau pana cand se ia pielea( poate fi strapuns usor cu furculita).
- curata pestele de piele. Indeparteaza toate resturile de piele din tigaie, apoi amesteca pestele cu sucul si restul de condimente pentru aproximativ un minut;
- serveste pestele in tortilla calde. Fa garnitura din ceea ce ti-am recomandat mai sus!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci tacos vegan cu branza tofu