Tacos vegan cu fasole neagra. Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin.
- o jumatate de ceapa rosie medie, feliata subtire.
- o lingura de usturoi tocat.
- 2 lingurite de pudra de cacao neindulcita.
- o lingurita de chimen.
- o lingurita si jumatate de sare.
- 2 cani si jumatate de fasole neagra la conserva cu tot cu lichid.
- 2 lime.
- 3-4 lingurite de sos iute afumat.
- 2-3 avocado coapte.
- sos de salsa.
- 10-12 mini tortilla.
- ceapa rasa si/ sau coriandru tocat (optional).
Tacos vegan cu fasole neagra. Mod de preparare:
- pune uleiul intr-o tigaie la foc mediu;
- adauga ceapa si un varf de sare. Amesteca aproximativ 10-15 minute. Ceapa trebuie sa fie maronie si moale;
- adauga usturoiul si amesteca din nou aproximativ un minut;
- amesteca chimenul, pudra de cacao si restul de sare, circa 30 secunde cu o lingura de lemn.
- adauga sosul iute, sucul de la o lima si fasolea. Amesteca din nou si da focul la mic.
- fierbe amestecul aproximativ 10-15 minute, amestecand la 2-3 minute.
- adauga sare si sos picant, daca doresti. Amestecul va incepe sa se ingroase, dar va mai ramane ceva si lichid. Da-l de pe foc.
- preincalzeste cuptorul;
- presara amestecul pe foile de tortilla;
- prajeste tacosul la cuptor pentru aproximativ 2-3 minute.
- scoate de la cuptor. Lasa tacosul sa se raceasca circa 10 minute.
- presara ceapa si/sau coriandru tocat si sosul de salsa deasupra si gata!
Spor la treaba si pofta buna!