Cum sa faci tacos vegan cu fasole neagra

Cum sa faci tacos vegan cu fasole neagra

Tacos este o mancare mexicana devenita populara pe intreg Mapamondul. Se poate servi cu carne de vita sau pui, dar si cu legume. Am decis ca, astazi, sa va prezentam o reteta de tacos ce are la baza fasolea neagra. Bucurati-va!

 Tacos vegan cu fasole neagra. Ingrediente:

- 2 linguri de ulei de masline extravirgin.

- o jumatate de ceapa rosie medie, feliata subtire.

- o lingura de usturoi tocat.

- 2 lingurite de pudra de cacao neindulcita.

- o lingurita de chimen.

- o lingurita si jumatate de sare.

- 2 cani si jumatate de fasole neagra la conserva cu tot cu lichid.

- 2 lime.

- 3-4 lingurite de sos iute afumat.

- 2-3 avocado coapte.

- sos de salsa.

- 10-12 mini tortilla.

- ceapa rasa si/ sau coriandru tocat (optional).

Tacos vegan cu fasole neagra. Mod de preparare:

- pune uleiul intr-o tigaie la foc mediu;

- adauga ceapa si un varf de sare. Amesteca aproximativ 10-15 minute. Ceapa trebuie sa fie maronie si moale;

- adauga usturoiul si amesteca din nou aproximativ un minut;

- amesteca chimenul, pudra de cacao si restul de sare, circa 30 secunde cu o lingura de lemn.

- adauga sosul iute, sucul de la o lima si fasolea. Amesteca din nou si da focul la mic.

- fierbe amestecul aproximativ 10-15 minute, amestecand la 2-3 minute.

- adauga sare si sos picant, daca doresti. Amestecul va incepe sa se ingroase, dar va mai ramane ceva si lichid. Da-l de pe foc.

- preincalzeste cuptorul;

- presara amestecul pe foile de tortilla;

- prajeste tacosul la cuptor pentru aproximativ 2-3 minute.

- scoate de la cuptor. Lasa tacosul sa se raceasca circa 10 minute.

- presara ceapa si/sau coriandru tocat si sosul de salsa deasupra si gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tacos este o mancare mexicana devenita populara pe intreg Mapamondul. Se poate servi cu carne de vita...
Tacos este o mancare mexicana devenita populara pe intreg Mapamondul. Se poate servi cu carne de vita...
Nu trebuie sa fii mare iubitor de peste sau de fructe de mare pentru a incerca reteta...