Pentru ca porumbul fiert sa-si pastreze proprietatile, trebuie sa il fierbi dupa anumite coordonate. Iata care sunt acestea. Sa incepem cu ingredientele:
- porumb;
- unt;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- pune apa si putin zahar intr-o oala.
- lasa amestecul sa fiarba timp de 5 minute si apoi adauga porumbul.
- peste porumb pune panusi, fara matase!
- acopera oala cu un capac si da porumbul in clocot. Nu lasa porumbul la fiert mai mult de 20 minute! Se va intari si va capata un gust amar!
- dupa ce ai oprit focul, scoate imediat porumbul din apa, pune sare, piper si putin unt peste el. Multe gosopodine comit eroarea de a pune untul in apa la fiert! Nu e sanatos! Untul fiert prea mult este toxic!
Porumbul fiert este recomandat pentru digesti, pentru a mentine sub control nivelul colesterolului, dar si pentru a asimila mai mult acid folic in timpul sarcinii.
Spor la gatit si pofta buna!