Cum sa alegi un pepene verde

Cum sa alegi un pepene verde

Pepenele verde e delicios si foarte sanatos. Bine, gustul e minunat, daca fructul e copt. Altfel, o sa pierzi din savoarea inegalabila. Pentru a evita aceasta neplacere, te invatam, astazi, cum sa alegi un pepene verde.

1. Panza albinelor. Este vorba de zona de pe coaja cu striatii maronii. Acest fenomen arata ca albinele au polenizat frecvent staminele plantei respective. In acest caz, pepenele e delicios.

2. Pata de pe coaja din zona unde a stat pepenele pe sol. Aceasta pata nu minte niciodata. Daca este de un galben deschis spre alb, pepenele nu e chiar copt. In schimb, daca respectiva pata este de un galben viu, aprins, atunci pepenele a ajuns la maturitate.

3. Ciocanitul. O metoda veche de incercare a pepenului este ciocanitul in coaja. Strange pumnul si ciocaneste-l usor in zona burtii. Daca zgomotul cojii produce un anumit ecou(vibreaza), pepenele e bine copt. Daca sunetul nu transmite vibratii, cel mai probabil pepenele nu a ajuns la maturitate.

4. Codita. O codita uscata bine, arata ca pepenele e copt. Daca aceasta codita e verde, nu cumpara pepenele!

5. Greutatea. Un pepene copt e un pepene mic si indesat. Mai exact, daca pepenele e mai mic nu inseamna ca trebuie sa fie si usor. Din contra!

6. Baietii si fetele. O clasificare data de producatorii de pepeni. Baietii sunt pepenii lunguieti, care sunt de regula mai aposi. In schimb, fetele sunt mai rotunde si mai dulci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pepenele verde, cunoscut si ca pepene rosu, este un deliciu, mai ales in sezonul cald. Suntem convinsi...
Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata...
Pepenele rosu este fructul pe care nu ai voie sa il ratezi in sezonul cald! Racoritor, energizant...