Castraveti murati in otet cu boabe de mustar

Castraveti murati in otet cu boabe de mustar

O alternativa de conservare a clasicilor castraveti in saramura este reteta de castraveti murati in otet cu boabe de mustar.

Ingrediente:

- castraveti mari si proaspeti in cantitatea dorita
- otet de vin
- apa
- sare
- hrean
- arpagic
- mirodenii: frunze de dafin, tarhon, usturoi, boabe de mustar.

Ustensile necesare:

- borcan de pamant sau de sticla
- castron
- vas de fiert
- scanduri din lemn.

Mod de preparare:

1

Se aleg castravetii  mai mari, dar foarte proaspeti.

2

Se curata de coaja, se taie in patru in lungime, se indeparteaza semintele, daca sunt, si se taie in bucatele de 5 cm lungime.

3

Se pun intr-un castron, se presara sare atat cat sa fie potrivit de sarati, se acopera si se lasa sa stea 10-12 ore.

4

Se scurg de zeama pe care au lasat-o si se asaza intr-un borcan, de preferinta de pamant.

5

Se fierbe otetul punand la 1 litru de otet de vin ¼ l de apa si 10 g sare.

6

Se toarna otetul racorit peste castraveti. Se leaga borcanul.

7

Dupa o saptamana se fierbe din nou otetul.

8

Se asaza in borcan, pe langa castraveti, alternand in randuri, cateva felii de hrean, cateva fire de arpagic, frunze de dafin, tarhon, usturoi si boabe de mustar (50 g la 1 l de otet).

9

Se toarna otetul racorit.

10

Deasupra se pun si scandurele crucis apasand castravetii ca sa fie toti cuprinsi in otet.

Mod de pastrare:

Se leaga borcanul si se pastreaza la rece, intr-un loc ferit de lumina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar daca iarna este sezonul muraturilor, castravetii in saramura se pot consuma in orice sezon, inclusiv vara. ...
Nelipsiti din camara pe timpul iernii, castravetii in otet pot fi serviti in sezonul rece alaturi de...
Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt...