Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Nelipsiti din camara pe timpul iernii, castravetii in otet pot fi serviti in sezonul rece alaturi de preparatele din carne si legume, la masa de pranz sau la cina.
Nelipsiti din camara pe timpul iernii, castravetii in otet pot fi serviti in sezonul rece alaturi de preparatele din carne si legume, la masa de pranz sau la cina.
Ingrediente:
- 4-5 kilograme de castraveti cornison
- 50 de grame de sare la fiecare litru de otet (daca puneti cantitati mai mari de castraveti la murat
- 2-3 morcovi
- frunze de telina dupa gust
- o capatana de usturoi
- boabe de piper
- 600 grame otet de vin sau otet obisnuit de 9 grade, dupa preferinte
- o ceapa taiata felii
- 2 linguri de zahar
- boabe de mustar sau frunze de visin.
Mod de preparare:
Se aleg castravetii mici si foarte proaspeti.
Se spala, se taie putin la capete (nu este obligatoriu) si se scurg bine de apa.
Se pregatesc cativa morcovi taiati cu cutitul special, in rondele crestate, cateva frunze de telina si dupa gust, cativa catei de usturoi.
Pregatim borcanele astfel: punem pe fundul fiecarui borcan cateva boabe de mustar, doua rondele de morcov si una - doua rondele subtiri de ceapa. Asezam peste acestea castraveciorii spalati in prealabil.
Punem la fiert intr-o cratita otetul cu apa, sarea, boabele de piper si zaharul. Lasam da dea in cateva clocote si apoi turnam peste castraveti. Inainte de a turna otetul fierbinte punem sub fiecare borcan cate o lingura de metal sau furculita ca sa nu se sparga.
Deasupra se pun boabe de mustar sau frunze de visin bine spalate, care mentin castravetii tari. Se leaga borcanul cu hartie pergament. Se pun la camara, iar dupa circa 10 zile se pot intrebuinta.
Preparand aceasta reteta,veti obtine faimosii castraveti bulgaresti in otet. Noi va recomandam soiul cornison deoarece sunt mai micuti si au rezistenta mai mare la daunatori.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.