Cum sa recunosti MIEREA AUTENTICA

Cum sa recunosti MIEREA AUTENTICA

Mierea de albine reprezinta un deliciu culinar si o adevarata minune pentru sanatatea organismului uman. Asta daca e naturala...Daca e falsificata, poate chiar sa dauneze. Te invatam, astazi, cum sa distingi mierea autentica de cea contrafacuta.

1. Culoarea. Mierea are o culoare specifica, in functie de tip. Mierea de mana, spre exemplu, trebuie sa fie inchisa la culoare. Orice nuantare presupune un amestec de miere. In schimb, mierea de salcam este aproape incolora, daca e autentica. Daca nu se respecta acest fapt, mierea e amestecata. Practic, platiti cat nu face!

2. Ambalajul si eticheta. Igiena e sfanta, in cazul mierii naturale. Capacul si suprafata exterioara a borcanului trebuie sa fie perfect curate. Daca ti se lipeste mana pe borcan, e semn de fals! Nu cumpara asa ceva! Calitatea produsului e, cel mai probabil, indoielnica. Mai mult, daca borcanul n-are eticheta, e clar ca avem in fata un fake. Asta daca nu ai un prieten cu stupi, care-ti aduce un borcan de miere...Pe eticheta, informatiile vor fi complete: tipul de miere, cantitatea, datele de contact ale stupinei unde a fost produsa, perioada de valabilitate si conditiile in care trebuie pastrata.

3. Gustul. Degustarea mierii nu e simpla! Doar cei experimentati sau cei cu un gust foarte bine dezvoltat isi pot da seama de autenticitatea mierii. Gustul chimic se simte(daca il cunosti)! Aromele, conservantii sau zaharurile pot fi usor identificate intr-un produs contrafacut. De asemenea, gustul caramelizat inseamna ca mierea a fost incalzita sau amestecata cu zahar ars.

4. Densitatea. Rastoarna borcanul cu capacul inchis ermetic, observand modul in care bula de aer din interior se ridica. Daca miscarea este lenta, atunci densitatea este potrivita. Din pacate, aceasta tehnica de verificare poate fi inutila pentru ca falisificatori folosesc un truc eficient: umplu borcanele la refuz si astfel nu mai e loc pentru bula de aer.

5. Testul cu servetelul. Pune o lingurita de miere pe un servetel alb (de bucatarie, nazal). Daca mierea provoaca pete(galbui), nu este naturala! Mierea autentica nu lasa niciun fel de pata!

6. Testul cu sugativa. Pune miere pe o sugativa de hartie sau pe un filtru de cafea. Daca mierea este absorbita rapid, nu e autentica!

7. Testul cu paharul de apa. Mierea naturala nu se dizolva imediat, daca este pusa intr-un pahar cu apa. Produsul se va scufunda rapid. Daca mierea este falsificata, se va dizolva imediat si nu se va depune.

8. Pretul. Nu te bucura daca gasesti miere ieftina pe tarabe. Acel produs numai miere nu e! Exista, din pacate, si cealalta extrema: falsificatori cu mult tupeu, care pun preturi pe produse contrafacute similare cu cele ale produselor naturale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mierea de albine reprezinta un deliciu culinar si o adevarata minune pentru sanatatea organismului uman. Asta daca...
Mierea de leurda se poate obtine din nectar, daca, in zona stupilor, exista cultura de leurda unde...
Esti consumator de miere naturala? Daca da, atunci nu trebuie sa ratezi mierea de rapita. E foarte...