Reteta: Covrigei cu scortisoara

Reteta: Covrigei cu scortisoara

Covrigeii cu scortisoara sunt perfecti pentru un mic dejun consistent din care nu lipseste ceaiul de plante sau sucul de portocale.

Ingrediente:

500 grame faina,
250 grame unt proaspat,
50 grame zahar,
40 grame drojdie,
1/2 ceasca lapte,
coaja rasa de lamaie,
1/2 lingurita sare,
o lingurita scortisoara,
zahar si migdale pentru presarat deasupra.

Mod de preparare:

1

Se inmoaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala (drojdia inmuiata in lapte), untul proaspat moale, zaharul, sarea, putina coaja rasa de lamaie.

2

Se framanta bine si se lasa la cald sa creasca. Se presara masa cu faina amestecata cu putina scortisoara si se fac din aluat covrigei rotunzi.

3

Se coc la foc bun.

4

Cand sunt aproape gata, se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate.

Mod de servire:

Covrigeii cu scortisoara sunt buni atat calzi, cat si reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Covrigeii cu susan au marimea unei guri de pahar si sunt foarte gustosi. Ingrediente: ½ ceasca de...
Covrigeii cu migdale sunt aromati deoarece in compozitia lor se pune coaja rasa de lamaie sau de...
O gustare simpla si rapida obtinuta dintr-o coca framantata cu zahar si unt sunt convrigeii vanilati. ...