Reteta: Budinca de castane

Reteta: Budinca de castane

O reteta dulce care se combina cu sos de vanilie sau de ciocolata este budinca de castane.

Ea se prepara din urmatoarele ingrediente:

- 40 grame castane,
- 150 grame unt proaspat,
- 200 grame zahar vanilat,
- 6 oua,
- unt pentru uns forma.

Mod de preparare:

1

Se cresteaza coaja castanelor si se pun la fiert cu apa rece. Se lasa sa fiarba.

2

Se dau la o parte, se scot cate putine o data si se curata cat sunt foarte fierbinti.

3

Numai asa se poate lua usor pielita subtire de pe ele.

4

Se fierb apoi cu apa pana se inmoaie.

5

Se scurg si se trec prin masina de tocat si apoi printr-o sita rara, cat sunt calde.

6

Se freaca spuma untul cu galbenusurile si zaharul vanilat.

7

Se amesteca cu castanele date prin sita. La sfarsit se adauga albusurile spuma.

8

Se unge o forma bine cu unt, se toarna compozitia si se fierbe o ora in baie de apa.

Mod de servire:

Se rastoarna, se serveste calda cu sos de ciocolata sau de vanilie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta dulce asezonata cu sos de vanilie poate fi pregatita inclusiv pentru masa de Craciun. Ingrediente: ...
Sosul de vanilie se foloseste la prepararea deserturilor dulci, cum este budinca. Ingrediente: - 1/2 l lapte,...
O reteta dulce pentru masa de seara foarte apreciata de copii este budinca de gris cu cacao. ...