Ea se prepara din urmatoarele ingrediente:
- 40 grame castane,
- 150 grame unt proaspat,
- 200 grame zahar vanilat,
- 6 oua,
- unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
Se cresteaza coaja castanelor si se pun la fiert cu apa rece. Se lasa sa fiarba.
Se dau la o parte, se scot cate putine o data si se curata cat sunt foarte fierbinti.
Numai asa se poate lua usor pielita subtire de pe ele.
Se fierb apoi cu apa pana se inmoaie.
Se scurg si se trec prin masina de tocat si apoi printr-o sita rara, cat sunt calde.
Se freaca spuma untul cu galbenusurile si zaharul vanilat.
Se amesteca cu castanele date prin sita. La sfarsit se adauga albusurile spuma.
Se unge o forma bine cu unt, se toarna compozitia si se fierbe o ora in baie de apa.
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste calda cu sos de ciocolata sau de vanilie.