Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, bogate in saruri minerale care se consuma crude sau in diverse preparate, cum ar fi dulceata de agrise.
Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, bogate in saruri minerale care se consuma crude sau in diverse preparate, cum ar fi dulceata de agrise.
Ingrediente:
- un pahar cu varf de agrise alese,
- un kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.
Mod de preparare:
Daca agrisele sunt prea paroase, inainte de a se scoate samburii, se pun pe o farfurie mare intinsa, se stropesc cu rom si li se da foc.
Se spala apoi cu apa rece, se scurg si se scot samburii.
Se pune la foc zaharul cu trei pahare de apa.
Se tine tingirea la foc mic, pana se topeste tot zaharul.
Se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa fiarba pana se leaga zaharul, astfel incat, dand drumul la o picatura de sirop intr-o cescuta cu apa foarte rece, picatura sa nu se dizolve imediat, ci sa se intareasca, putand fi luata intre degete.
Se ia de cateva ori spuma ce se ridica la suprafata.
Se pun agrisele. Se lasa sa dea un clocot si se ia tingirea cu totul de pe foc, lasand-o la o parte un sfert de ora, ca sa-si lase agrisele toata zeama lor in sirop.
Se pune din nou tingirea la foc. Se ia spuma cand da in clocot.
Se adauga zeama de la o lamaie. Se iau de pe foc si se lasa pana a doua zi cand se fierbe dulceata din nou 10 minute.
Ambalare si depozitare:
Dupa ce se racoreste, se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa. Dupa ce se racesc borcanele, se depoziteaza in camara.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.