Cum sa iti educi copilul pentru a deveni bogat

Cum sa iti educi copilul pentru a deveni bogat

Banii sunt cel mai important mijloc de trai pentru omul modern. Ei trebuie sa ramana, insa, doar un mijloc. Atunci cand se transforma intr-un scop, omul risca sa nu se mai bucure de viata. Pornind de la aceasta idee, ai putea sa iti educi micutul pentru a deveni un viitor milionar.

Sigur, sfaturile tale nu sunt suficiente. E nevoie de priceperea viitorului matur, de vointa si nu in ultimul rand de noroc. Pana sa devina, insa, un om mare, copilul pooate primi cateva sfaturi cu privire la bani

1. Invata sa devii primul model pentru copilul tau. Incearca sa dezvolti o afacere si sa o mentii curata. Micutul/a va creste dupa acest standard. Va intelege eforturile tale ca parinte pentru a ridica nivelul de trau in familie. Astfel, sunt sanse mari sa faca asta, la randu-i, atunci cand va fi pe picioarele sale.

2. Arata-i ca munca este calea spre succes. Oricat de multi bani ai castiga, nu-l strica facandu-i cu usurinta toate poftele. Sigur, nu trebuie sa aluneci in cealalta extrema, adica sa-l privezi de cursul specific copilariei. Ideea e sa il determini sa inteleaga ca banii se castiga, nu pica din cer.

3. Responsabilizeaza-l. Daca ai o afacere, incearca sa-i dai un mic rol in interior copilului inca de la 8-9 ani. Va invata repede si, la momentul oportun, va fi pregatit sa se descurce pe cont propriu. Chiar daca nu ai un business, ancoreaza-l pe cel mic in realitatile sociale, fara sa-i rapesti din momentele specifice copilariei.

4. Arata-i adevaratele valori sociale si insufla-i normele etice. Un copil nu trebuie sa se dezvolte avand in minte gandul ca trebuie sa ajunga milionar. Mai tarziu, ar putea sa clacheze si sa aleaga drumuri gresite din cauza acestei idei cu aspect de obsesie. Creste-l frumos! Invata-l cum sa se comporte in societate, cum sa castige bani doar prin munca, cum sa fie echilibrat in toate domeniile. Si poate cel mai important: invata-l sa-i respecte pe cei din jur.

 5. Invata-l sa fie cumpatat, nu avar. E o linie subtire intre cele doua concepte. Daca il privezi de prea multe bucurii ale copilariei, doar pentru a-i arata valoarea banilor, e posibil sa avem in fata un viiitor avar, care o sa aiba foarte multe probleme de adaptare sociala. In schimb, daca il inveti mana-larga, s-ar putea sa devina un iresponsabil, care sa intre cu usurinta in randul ratatilor. Cauta echilibrul si muleaza-te pe situatie. Talentul de parinte te va ajuta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi criza financiara a lasat un gol adanc in buzunarele oamenilor, dupa valurile de concedieri si scumpiri...
Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...