Cum sa faci OSTROPEL de PUI

Cum sa faci OSTROPEL de PUI

Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te simti, parca, nesatul? Nu e chiar un comportament sanatos, mai ales in perioadele de canicula. Daca nu poti si nu poti altfel, macar incearca sa mananci proteinele dintr-o carne mai putin grea. Iata o idee.

Astazi, te invatam cum sa prepari ostropel de pui. Cum iti spuneam si mai sus, o mancare foarte gustoasa, pe baza de carne si deloc grea!

Ingrediente:

- 600 grame de piept de pui;

- 100 mililitri de ulei;

- 2 cepe;

- 2 morcovi;

- 50 grame de faina;

- 2 rosii;

- 6 catei de usturoi;

- 25 mililitri de vin alb;

- o jumatate de kilogram de cartofi;

- o legatura de patrunjel;

- sare;

- apa.

Mod de preparare:

- curata, spala, portioneaza si sareaza pieptul de pui.

- curata, spala si taie marunt morcovii si ceapa.

- curata usturoiul si taie-l marunt.

- cerne faina.

- curata rosiile de pielite si toaca-le marunt.

- curata, spala si taie in cuburi cartofii, dupa care pune-i la fiert in apa cu sare.

- inabusa carnea de pui, ceapa si morcovii in ulei cu 100 ml apa.

- adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosiile si sarea.

- completeaza cu 500 ml apa si fierbe amestecul aproximativ 20 minute.

- strecoara sosul obtinut peste bucatile de carne.

- adauga usturoiul si mai lasa sa fiarba inca 15 minute.

- la final, adauga vinul si patrunjelul tocat marunt si potriveste cu sare.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina. ...
Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi...
Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite. In...