Astazi, te invatam cum sa prepari ostropel de pui. Cum iti spuneam si mai sus, o mancare foarte gustoasa, pe baza de carne si deloc grea!
Ingrediente:
- 600 grame de piept de pui;
- 100 mililitri de ulei;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 50 grame de faina;
- 2 rosii;
- 6 catei de usturoi;
- 25 mililitri de vin alb;
- o jumatate de kilogram de cartofi;
- o legatura de patrunjel;
- sare;
- apa.
Mod de preparare:
- curata, spala, portioneaza si sareaza pieptul de pui.
- curata, spala si taie marunt morcovii si ceapa.
- curata usturoiul si taie-l marunt.
- cerne faina.
- curata rosiile de pielite si toaca-le marunt.
- curata, spala si taie in cuburi cartofii, dupa care pune-i la fiert in apa cu sare.
- inabusa carnea de pui, ceapa si morcovii in ulei cu 100 ml apa.
- adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosiile si sarea.
- completeaza cu 500 ml apa si fierbe amestecul aproximativ 20 minute.
- strecoara sosul obtinut peste bucatile de carne.
- adauga usturoiul si mai lasa sa fiarba inca 15 minute.
- la final, adauga vinul si patrunjelul tocat marunt si potriveste cu sare.
Pofta buna!