Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne de rata.
Ingrediente:
Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne de rata.
Ingrediente:
- o rata mijlocie,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.
Mod de preparare:
Se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime.
Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca.
Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin.
Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda.
Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.
Mod de servire:
Ostropelul de rata se serveste cu piure de cartofi.
La fel se face si ostropelul de gasca sau de gaina.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.