Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Bamele sunt niste legume verzi, usor “baloase” care trebuie oparite in otet ca sa isi piarda din textura mucilaginoasa.
Bamele sunt niste legume verzi, usor “baloase” care trebuie oparite in otet ca sa isi piarda din textura mucilaginoasa.
Si totusi, mucilagiul din bame are rolul sau vindecator asupra organismului uman deoarece micsoreaza nivelul de colesterol si acidul din bila ajutand la detoxifierea ficatului.
Bogate in vitamine (A, C, vitamina B6 si acid folic) si in minerale (calciu, zinc, magneziu, potasiu), bamele sunt niste legume medicament consumate mai mult in tarile arabe, India, Brazilia si Insulele Caraibe. Chiar daca la noi in tara sunt mai putin cunoscute, nu este niciodata tarziu sa pregatesti pui cu bame.
Pentru aceasta reteta, puteti folosi bame proaspete sau bame conservate, iar ca sa obtineti o mancare de bame fragede si gustoase, este imperios necesar sa urmariti pasii de preparare mentionati in reteta.
Ingrediente:
- un pui mare,
- un kg bame,
- o lingura de untura,
- o ceasca de bors,
- o lingura de bulion sau 4 rosii.
Mod de preparare:
Se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa tocata si un praf de sare.
Se curata bamele de codita, se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa.
Se clatesc apoi in mai multe ape reci.
Se scurg bine. Se pun in cratita cu bucatile de pui, se adauga sare, bulion sau rosii taiate in doua si fara seminte si 2 - 3 linguri de apa.
Se lasa sa fiarba inabusit la foc mic timp de 40 de minute pentru ca mancarea de pui cu bame sa fie gata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.