Pilaf de pui

Pilaf de pui

Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust.

Este un preparat usor de digerat si sanatos care poate fi servit cu salata verde.

Ingrediente:

- un pui mare,
- un litru apa,
- o ceapa,
- 1/2 ceasca orez,
- 2 linguri ulei
- 10 grame unt proaspat
- sare.

Mod de preparare:

1

Puiul taiat bucati se fierbe in apa cu o ceapa si putina sare.

2

Bucatile de pui trebuie sa fie acoperite de apa. Se fierbe la foc mic. Se ia spuma.

3

Puiul nu trebuie sa fie prea fiert. Se alege orezul, se spala si apoi se pune intr-o cratita impreuna cu putin ulei.

4

Se caleste usor in ulei, se toarna trei cesti din zeama in care a fiert puiul, bine limpezita, se asaza bucatile de pui, se acopera si se da la cuptor, la foc mic, 20 - 25 de minute.

5

Pilaful nu se amesteca in cuptor ca sa ramane intregi boabele de orez.

Mod de servire:

Inainte de a servi, se pune peste pilaf putin unt proaspat (optional), taiat in bucatele foarte mici, ca sa se topeasca repede si o mana de patrunjel verde tocat pentru decor.

Etichete: pilaf, pui, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de prepelite se poate consuma fripta, dar uneori este folosita in combinatie cu legume si orez,...
Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare...
Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si...