Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum se prepara aceasta reteta.
Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum se prepara aceasta reteta.
Ingrediente:
- jumatate dintr-o gasca,
- o varza frumoasa,
- o lingura de untura,
- 2 cesti zeama de carne,
- 10 boabe piper,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata gasca, se spala in mai multe ape.
Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora.
Se taie marunt o varza murata frumoasa, se fierbe in apa clocotita 10 minute si se scurge bine.
Se pune intr-o cratita cu o lingura buna de untura si zeama de carne, atat cat sa fie acoperita. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Daca scade, se mai adauga cate putina apa. Varza nu trebuie sa se rumeneasca.
Se asaza gasca intr-o tava adanca cu 2 - 3 linguri de apa.
In timpul cat se frige, se uda din cand in cand cu zeama din tava.
Se adauga varza si piperul, se mai tine la cuptor pana se frige gasca cat trebuie, fara sa se usuce.
Se asaza varza pe farfurie si deasupra gasca taiata in bucati.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte cu ardei iute si mamaliga.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.