Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc si miel.
Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc si miel.
Ingrediente:
- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.
Pentru sos:
- 500 g rosii (sau 2 linguri bulion de rosii),
- o lingura de untura,
- o lingurita faina,
- o bucatica de zahar,
- putina frunza de telina,
- sare.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii.
O data cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina.
Ca sa iasa chiftelele mai fragede si mai pufoase, se poate adauga un morcov si un cartof, curatati si dati prin masina odata cu carnea.
Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca cu o lingura de lemn.
Se formeaza chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura. Se pun intr-o cratita.
Se face un sos de rosii. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. Inainte de a se servi, se scoate frunza de telina.
Se toama deasupra si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.