Ai nevoie de:
- 400 mililitri de cafea, fiarta in ibric.
Ce trebuie sa faci:
- dupa fierbere, asigura-te ca pastrezi cafeaua la temperatura camerei. Nu umbla la ea aproximativ jumatate de ora.
- odata ajunsa la temepratura camerei, spala-te cu cafeaua pe cap.
- apoi, spala-te cu un sampon simplu(fara arome) si un balsam pentru clatire.
- usuca bine parul cu un prosop.
Sfat: spala-te cu cafea inainte de a sesiza primul fir de par alb. Aceste procedeu previne albirea parului.
Alte sfaturi pentru pastrarea parului sanatos:
- spala podoaba capilara de 2 ori pe saptamana, maximum.
- o spalare corecta inseamna doua samponari consecutive.
- renunta la produse de ingrijire precum masti, geluri, fixative sau spume de par. Acestea ingreuneaza parul si atrag murdaria.
- nu folosi sampon pentru par uscat.
- nu folosi sampon cremos.
- apa in care speli parul, trebuie sa fie calduta nu fierbinte.
- clateste parul cu infuzie de urzica sau musetel.
- incearca sa folosesti rar spre deloc uscatorul de par.
- pe timp de zi, incearca sa atingi parul cat mai putin pentru a evita ingrasarea in exces.
- poarta o coafura lejera.
Citeste si: Parul grizonat poate ascunde boli grave