Cum trebuie pastrat vinul

 Cum trebuie pastrat vinul

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

2. Daca pastrati o sticla de vin numai cativa ani, trebuie neaparat sa-l tineti in intuneric, la o temepratura moderata, in camara sau in beci.

3. Daca pastrati vinul mai mult de o luna, asezati sticla pe lateral, pentru ca dopul sa ramana umed.

4. Daca doriti sa pastrati sticlele de vin pe o etajera speciala, asigurati-va ca aceasta este ferita de lumina soarelui si de caldura. Mai mult, puneti la expozitie sticlele de vin, care intentionati sa le deschideti in curand, in 3-4 saptamani, pentru ca vinul sa nu-si piarda calitatile.

5. Vinul rosu se serveste, de regula, la temperatura camerei si cel alb, de la frigider. Daca doriti sa pastrati mai multe sticle la rece, un timp mai indelungat este indicat sa achizitionati un frigider pentru vinuri, care sa pastreze vinul la o temperatura constanta.

6. Daca aveti mai multe sticle de vin, ce trebuie pastrate un timp mai indelungat (peste 3 ani) este indicat sa le puneti la invechit intr-o pivnita racoroasa si uscata, unde temperatura si umiditatea pot fi tinute sub control.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In general vinul la sticla trebuie consumat imediat dupa desfacere, pentru a evita oxidarea si transformarea acestuia...
Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput...
Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare