Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.
Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.
Iata cantitatile indicate pentru a obtine sirop de coacaze ca la carte
Ingrediente:
- 1 kilogram coacaze,
- 1,500 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se strivesc cu mana, intr-un castron, coacaze bine copte.
La 1 kg de coacaze se poate adauga 1/4 de litru de apa.
Se storc printr-un tifon des si se toarna In tingirea de dulceata, adaugand la 1 litru de zeama 1,500 kg de zahar.
Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute.
Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor din sticle.
La fiert se adauga putina zeama de lamaie.
Cand este destul de legat, se da la o parte si se toarna cald in sticle care se astupa bine.
Ca sa sa nu plezneasca sticla, se infasoara intr-o carpa umeda, cat se toarna siropul.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.