Clatite cu dovlecei. Ingrediente:
- o jumatate de kilogram de dovlecei;
- 3 oua;
- o jumatate de lingurita de sare( o vei imparti la dovlecei si la oua)
- 250 mililitri de lapte/zer/chefir;
- 200 grame de faina(cam 2 linguri);
- o lingurita de zahar;
- 10 grame de praf de copt;
- o legatura de cozi de ceapa verde (circa 100 grame);
- piper negru macinat, dupa gust;
- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- unt pentru ungere (optional).
Clatite cu dovlecei. Mod de preparare:
- elimina capetele dovleceilor;
- spala dovleceii;
- da dovleceii prin razatoarea mare;
- da dovleceii cu sare(sfertul de lingurita) si amesteca-i foarte bine;
- pune-i putin deoaprte, ca sa lase zeama;
- pregateste aluatul lichid intr-un alt castron. Bate ouale cu sfertul de lingurita de sare. Adauga laptele/zerul/chefirul, faina, praful de copt, uleiul vegetal si zaharul. Aluatul va fi cremos si fara cocoloase;
- adauga dovleceii in aluat (cu tot cu zeama), ceapa verde tocata cu cutitul si un praf de piper negru macinat;
- amesteca totul foarte bine;
- aduaga cate putin aluat de dovlecei intr-o tigaie unsa cu ulei vegetal si raspandeste-l uniform;
- prajeste clatitele pana cand prin culoare pe ambele parti;
- scoate clatitele pe o farfurie si unge-le cu unt(daca doresti).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari roti(clatite thailandeze)