Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina.
Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina.
Ingrediente:
- 4 pahare cu zeama de carne,
- 14 foi de gelatina,
- 10 boabe piper,
- 2 foi de dafin,
- 2 cuisoare,
- ¼ ceasca de otet,
- 2 albusuri,
- coji de oua.
Mod de preparare:
Se pregateste o supa obisnuita din carne, oase si zarzavat.
Se potriveste de sare, se strecoara, se lasa sa se racoreasca si se indeparteaza grasimea de deasupra.
Intr-o oala de 2-3 kg se bat albusurile spuma si se toarna Incet 4 pahare de supa.
Se adauga foile de gelatina spalate, piperul, foile de dafin, cuisoare, otetul si cojile de doua spalate si zdrobite in mana.
Se pune oala pe aragaz, se bate continuu cu telul pana incepe zeama sa fiarba.
Zeama nu trebuie lasata sa fiarba prea repede, deoarece albusul s-ar inchega prea curand si n-ar mai servi la limpezirea aspicului.
Dupa ce a dat in clocot, se trage la marginea aragazului si se lasa sa fiarba incet 15 minute.
Daca se da spuma la o parte cu lingura, lichidul trebuie sa apara complet limpezit.
Se gusta si se potriveste de sare.
Se strecoara fierbinte, printr-o carpa deasa udata cu apa si stoarsa.
La ce se foloseste aspicul?
Acest semipreparat gelatinos se foloseste la piftie, dar si la imbracarea diverselor aperitive, cum este carne la cutie, pateu de ficat, oua umplute si diverse salate.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.