Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.
Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.
Ingrediente:
- 400 g malai,
- 1 ¼ l apa,
- o lingurita de sare,
- 200 g branza,
- 100 g unt,
- 2 oua,
- 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Se pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut.
Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai.
Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul.
Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
Mamaliga trebuie sa fie moale. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.
Se pune un strat subtire de mamaliga asezata usor si intinsa cu o lingura inmuiata in unt.
Se pune un strat de branza de burduf sau de telemea, dupa gust, si unt, apoi din nou mamaliga, branza, unt.
Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga.
Se bat ouale cu putin lapte si cu sare ca pentru omleta.
Se toarna peste mamaliga, se presara branza rasa, se da la cuptor pana ce se rumeneste deasupra.
Mod de servire:
Mamaliga cu branza la cuptor se serveste in forma la cina.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.