8 rase de caini interzise in diverse tari

8 rase de caini interzise in diverse tari

Multe tari din lume reglementeaza anumite rase de caini. Fenomenul are loc din cauza potentialului pericol pe care aceste rase il reprezinta pentru societate. Sunt interzise complet sau restrictionate sub forma de microcipare obligatorie, obtinerea unui permis special, sterilizare obligatorie si conditii speciale de pastrare. In anumite state, sunt chiar necesare cazierul proprietarului si o certificare psihologica.

Rase interzise sau restrictionate in anumite state:

Presa Canario. Aceasta rasa este interzisa in 8 tari, printre care Australia si Brazilia. In Romania, detinatorul trebuie sa aiba minimum 18 ani, iar cainele trebuie sa poarte botnita in spatii publice. Chiar daca sunt considerati periculosi, cainii din rasa Presa Canario sunt calmi si foarte devotati stapanilor.

Rottweiler. Acesti caini sunt folositi activ in operatiuni de salvare, servesc in fortele de politie si ajuta la strangerea vitelor. Cu toate astea, 10 tari, printre care Norvegia si Israel, ii considera periculosi. Daca e crescut in armonie, rottweilerul devine un caine de paza si un animal devotat. In tara noastra, trebuie sa fii major pentru a detine un Rottweiler. In plus, ai nevoie de o hotarare judecatoreasca prin care ti se permite sa ai un asemenea caine.

Amstaff(American Staffordshire Terrier). Acesta este cel mai controversat catelus. Pe de o parte, 11 tari(Danemarca, Germania, Portugalia etc) reglementeaza aceasta rasa prin lege. Dar, in acelasi timp, amstafful se inscrie pe listele celor mai populari caini din intreaga lume. In Romania, poti creste un astfel de exemplar doar daca ai implinit 18 ani si obtii o hotarare judecatoreasca prin care ti se permite cresterea animalului.

Staffordshire Bull Terrier. Vorbim despre o rasa de lupta. In ciuda acestui fapt, acesti caini sunt pui prietenosi , tandri si recomandati in familie. Totusi, 12 tari(Islanda, Polonia, etc) din intreaga lume cred contrariul si i-au interzis sau i-au restrictionat. Pe teritoriul Romaniei, acesti caini pot fi detinuti la fel ca in conditiile prezentate la rasele de mai sus.

Fila Brasileiro(mastiff brazilian). Ochii frumosi si tristi ai acestui caine nu sunt suficienti... 14 state il trateaza cu prudenta. In anumite tari, acesti caini sunt considerati agresivi, in timp ce in alte zone ale lumii sunt tratati ca patrupede de munca si de paza. Din fericire, in Romania nu exista restrictii pentru aceasta rasa.

Tosa Inu. Acest catelus japonez este considerat periculos in 18 tari. A fost crescut pentru lupte de caini. Trist este faptul ca inca e folosit in Japonia pentru acest sport, pe baza legala! Uun roman poate avea un astfel de caine, daca a implinit 18 ani si are o hotarare judecatoreasca ce ii permite sa detina animalul.

Dog argentinian. Tot 18 tari din lume reglementeaza aceasta rasa. Din fericire, cel putin in patria lor nu au restrictii. Ca si celelalte rase de lupta, Romania are reglementari cu privire la acest caine: limita de varsta a stapanului sa fie 18 ani, iar detinerea sa fie posibila prin hotarare judecatoreasca.

PitBull. Acest caine dragalas e primul pe lista . 24 de tari il restrictioneaza sau il interzic. Mai mult, cainii de tip pit-bull si rasele lor incrucisate intra sub control legal.

Da click AICI  pentru a vedea lista de tari care restrictioneaza sau interzic anumite rase de caini.

Citeste si: De ce cainii latra doar la anumiti oameni

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place rasa de caini Golden Retriever? Vrei sa cumperi un superb exemplar, dar nu cunosti foarte...
Despartirea a doi caini care se lupta nu este simpla, mai ales daca nu te-ai mai intalnit...
Vrei sa-i asiguri cainelui tau de curte un confort sporit si multa siguranta? In acest caz te...