Cum sa prajesti ouale in mod corect:
- temperatura de prajire trebuie sa fie de minimum 75 grade Celsius. In caz contrar, agentii patogeni nu vor fi distrusi, iar sanatatea iti este pusa in pericol.
- atentie! Nu depasi temperatura de 80 grade la prajire! Daca treci peste aceasta limita, grasimile se descompun in compusi chimici toxici care pot declansa, in timp, diverse tumori canceroase.
E de preferat sa consumi oua crude? Consumul de oua crude. Daca obisnuiesti sa mananci ouale in aceasta stare, ai grija! Nu doar prospetimea este obligatorie. Ouala pot fi infectate cu Salmonella, o afectiune ale carei simptome sunt varsaturile, crampele stomacale, diareea si febra. Copiii si persoanele in varsta sunt cele mai expuse.
Cea mai buna varianta de consum al oualor. Ouale fierte sunt sigure si sanatoase pentru organismul tau. Aceasta varianta de consum inlatura orice agent patogen si in plus nu afecteaza silueta(in cazul unui consum moderat, evident).
Sfat: cele mai gustoase si sanatoase oua sunt cele obtinute de la gaini crescute in libertate, oua de tara, asa cum le mai spunem noi, romanii.
Citeste si: Cum sa tratezi o multime de BOLI cu OUA de PREPELITA