Cum sa GATESTI fara cusur. Evita aceste 9 GRESELI

Cum sa GATESTI fara cusur. Evita aceste 9 GRESELI

Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus de condimente sau ingrediente ingramadite intr-un singur recipient - doar doua greseli larg raspandite. Pentru a limita erorile de gatit, tine cont de sfaturile de mai jos.

Iata cele mai frecvente greseli facute in bucatarie:

1. Nu tii cont de temperatura carnii. Nu pune carnea la gatit direct de la frigider! E indicat ca aceasta sa fie la temperatura camerei pentru a se gati uniform. Scoate carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a a o pune la gatit.

2. Nu folosesti uleiul potrivit. E tare bun uleiul de masline, dar nu chiar la orice tip de gatit. Pentru mancarurile ce necesita temperaturi ridicate, foloseste ulei de floarea soareului, pentru ca uleiul de masline are un punct de ardere foarte scazut.

3. Ingramadesti ingredientele in acelasi recipient. Lesne de inteles ca alimentele ingramadinte intr-o tigaie, sa spunem, nu se vor gati asa cum trebuie.

4. Pui prea putina apa in paste. Daca adaugi ulei peste apa, nu asiguri o fierbere sanatoasa pastelor. Fara apa suficienta, pastele se vor lipi! Mai bine pui apa in plus!

5. Gatesti usturoiul peste masura. Nu pune usturoiul in tigaie, prima oara. Se va arde. La temperaturi ridicate, acest condiment se adauga ultimul.

6. Nu gusti mancarea in timpul gatitului. Daca nu gusti mancarea in timp ce gatesti, nu iti vei da seama ce trebuie sa adaugi, daca e necesar.

7. Folosesti tigaia in mod eronat. Tigaia trebuie preincalzita, intotdeauna! Altfel, carnea pe care o adaugi nu se va rumeni suficient.

8. Nu iei in serios reteta. Nu uita de reteta, indiferent a cata oara vrei sa gatesti o anumita mancare. E posibil sa omiti ceva si sa schimbi gustul acelui preparat. E preferabil sa citesti o reteta chiar inainte de cumparaturi, pentru a nu te trezi ca iti lipseste un ingredient cand te apuci de gatit.

9. Nu usuci verdeata inainte de a o folosi. Apa in exces de pe legume sau de pe verdeturi nu este binevenita cand gatesti intr-o tigaie. Uleiul se va imprastia peste tot, iar aburul provocat de apa va inmuia legumele.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece...
Detaliile fac diferenta , spune o veche zicala. E valabila cam in toate domeniile, inclusiv in bucatarie,...
Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...