1. Mancati bine la mesele principale:
- luati 3 mese principale pe zi, echilibrate, cu un continut variat de nutrienti, care inhiba anumite pofte, ce pot duce la luarea unor gustari neindicate.
- nu sariti niciodata peste micul dejun, deoarece aceasta este cea mai importanta masa a zilei, ce va poate conferi energie pentru intreaga dimineata si care va poate ajuta sa evitati gustarile de peste zi.
- luati cina mai tarziu si consumati alimente precum orezul, fasolea si carnea, care se digera mai greu, pentru a nu va fi foame inainte de culcare.
- consumati multe proteine, care prelungesc senzatia de satietate.
- consumati alimente foarte satioase, cum ar fi fulgii de ovaz, grefuitul sau popcornul, care va pot scadea poftele pentru gustarile dintre mese.
- consumati grasimi sanatoase pentru corp, prezente in nuci si masline, care vor prelungi senzatia de satietate si va vor ajuta sa evitati gustarile nesanatoase.
- consumati alimente cu un continut ridicat de apa si fibre, cum ar fi o salata verde combinata cu alte ingrediente nutritive si sanatoase, care va conferi o senzatie de satietate superioasa celei oferite de consumarea unui croisant, de exemplu.
- mancati incet si mestecati de multe ori, inainte de a inghiti, pentru ca stomacul sa perceapa o senzatie de satietate prelungita.
2. Adoptati obiceiuri care sa va ajute sa evitati gustarile dintre mese:
- mestecati guma, deoarece veti avea aceeasi senzatie ca si cum ati consuma anumite alimente.
- consumati cafea sau ceai, deoarece cafeina poate suprima pofta de mancare si dorinta de a consuma anumite gustari nesanatoase.
- faceti miscare, pentru a va suprima pofta pentru gustari intre mese.
- odihniti-va in mod corespunzator, pentru a evita dorinta de a lua gustari noaptea tarziu.
- consumati suficiente lichide, deoarece o hidratare corespunzatoare va poate ajuta sa eliminati falsa senzatie de foame.
- gasiti-va diferite ocupatii, care sa va ia gandul de la pofta pentru gustari.