Astazi, iti aratam cum sa bei in mod corect cafeaua.
1. Consuma cafea inainte de a supune creierul la un mare efort. Cercetatorii au demonstrat ca memoria poate fi imbunatatita pe termen lung cu ajutorul cafeinei. Astfel, cafeaua impinge creierul de la spate si-l determina sa scoata din sertar informatii vechi, de care, bineinteles, ai nevoie. Spre exemplu, 200 mililitri de cafea imbunattesc memoria vreme de 24 ore.
2. Cafeaua nu e recomandata cand esti obosit/a. Contrar opiniei generale, cafeaua nu e eficienta atunci cand nivelul de oboseala este prea mare. In schimb, cafeaua ajuta enorm daca organismul(mai ales creierul) este odihnit.
3. Bea cafea inaintea unui moment important(examen, intalnire de afaceri etc). Conform unui studiu, cafeina poate imbunatati colaborarea dintre oameni. Mai mult, se pare ca aceasta bautura poate prelungi viata, prin prevenirea bolii Alzheimer dar si prin reducerea declinului cognitiv.
Asadar, carfeaua nu e buna doar de dimineata , pe post soldatel care se ocupa cu alungarea senzatiei de somn, ci si in alte momente importante ale zilei. Sigur, inainte de culcare nu e recomandat sa consumi cafea, pentru ca poate produce o energie care sa perturbe somnul.