Beneficiile consumului de vitamina E:
Aceasta vitamina este esentiala pentru buna functionare a sistemul imunitar si a procesului antiinflamator si joaca un rol important in prevenirea bolilor.
Un stil de viata sanatos are la baza consumul alimentelor bogate in vitamina E.
Puteti evita aparitia unor boli incurabile consumand alimente ce contin vitamina E, intarindu-va astfel sistemul imunitar si protejand celulele impotriva schimbarilor daunatoare.
Printre alimentele cu continut bogat in vitamina E se numara nucile, uleiurile, fructele, legumele, ovazul, graul, sardinele, galbenusul, semintele de floarea soarelui, nucile prajite in tigaia uscata (arahide, alune de padure, migdalele), untul de arahide organic, kiwi, mango, spanacul, brocoli si alte legume formate din frunze verzi.
Uleiurile pentru gatit bogate in vitamina B sunt cel de soia, de floare soarelui si din germeni de grau. Puteti sa aduceti aportul zilnic de vitamina E in organism, prin consumul unor bauturi, cum ar fi apa cu adaos de vitamina E sau sucul proaspat de morcovi sau de spanac, laptele praf, bauturile energizante si sucurile de fructe.
Puteti introduce vitamina E in fiecare masa a zilei. De exemplu daca faceti piure de cartofi, adaugati pur si simplu un galbenus de ou sau puneti 4-5 frunze verzi de spanac, in sosul Bolognese, deoarece acesta nu va schimba gustul preparatului.
Este important sa tineti sub control consumul zilnic de calorii si sa evitati dulciurile si alimentele daunatoare, ce pot interfera cu efectul benefic al vitaminei E in organism.