Cum sa faci supa de MAZARE si MENTA

Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.

Ingrediente:

- 300 g de mazare;

- 6 fire de ceapa verde;

- 4 linguri de menta tocata marunt;

- un cartof potrivit;

- un catel de usturoi;

- 850 ml de supa de pui sau de legume;

- o lingurita de zahar;

- o lingura de zeama de lamaie sau de lime;

- 150 ml de smantana.

Mod de preparare:

- fierbe ceapa verde tocata marunt cu cartoful si usturoiul pisat in supa de pui sau de legume.

- da in clocot amestescul, apoi fixeaza focul la mic si continua fierberea pana ce legumele devin moi.

- adauga mazarea si mai fierbe amestecul pentru 5 minute.

- adauga menta, zaharul si zeama de lamaie si lasa supa sa se racoreasca.

- zdrobeste legumele intr-un blender, apoi adauga smantana si amesteca bine.

- serveste supa cu crutoane.

Pofta buna!