Supa de mazare este excelenta indiferent de sezon. Poate fi racoritoare si usoara vara, dar, la fel de bine, te poate incalzi in zilele geroase. Reteta de astazi e simpla si ofera un gust de neuitat. In 20 minute, vei avea pe masa o supa pe care o vor adora si cei mai mofturosi membri ai familiei/prieteni.
Supa de mazare: Ingrediente:
- o conserva de mazare verde;
- un morcov;
- o ceapa;
- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 2,5 litri de apa;
- 3 cartofi;
- 200 grame de branza topita;
- 100 grame de fidea;
- o lingurita de usturoi uscat;
- 2 lingurite de marar uscat/cateva fire de marar proaspat;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust.
Supa de mazare. Mod de preparare:
- curata ceapa si tai-o in forma de cubulete;
- da morcovul prin razatoarea cu gauri medii;
- pune ceapa si morcovul intr-o oala incinsa cu uleiul vegetal si caleste-le pana se rumenesc;
- adauga apa in vas si las-o sa dea in clocot.
- curata cartofii si taie-i in forma de cubulete;
- taie si branza topita tot cubulete;
- pune cartofii in oala, cand apa incepe sa fiarba;
- lasa cartofii la fiert un sfert de ora(pana se inmoaie);
- adauga branza topita si amesteca supa foarte bine, pana cand branza se va topi;
- asezoneaza supa cu sare dupa gust;
- adauga fideaua si mazarea in supa;
- fierbe supa inca 6-7 minute(fideauau trebuie sa se inmoaie);
- adauga usturoiul uscat si mararul;
- amesteca bine si mai lasa supa sa fiarba inca 4 minute. E gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci supa de MAZARE si MENTA