Considerata un remediu naturist in raceli, supa de carne se poate prepara din gaina, pui sau vita.
Iata o reteta de supa de carne cu radacinoase, usor de preparat.
Ingrediente:
- un ½ kg carne,
- 4 l apa,
- 2 morcovi frumosi,
- o radacina patrunjel,
- ½ radacina telina,
- 2 cepe,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os. ##END STEP##
##STEP##
Pentru ca supa sa fie mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc; daca insa se urmareste ca rasolul sa fie mai bun, se pune cu apa fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
In amandoua cazurile, supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede. ##END STEP##
##STEP##
Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este iarasi inlaturata. Operatia se repeta inca odata. ##END STEP##
##STEP##
Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata, si se adauga sare, mai putina decat se cere, deoarece supa scade la fiert, si se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se pot adauga la supa, odata cu zarzavatul si maruntaie de pasare, cand avem la indemana. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura, si se fierbe la foc potrivit pana este gata. Trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici. ##END STEP##
##STEP##
Spre sfarsit se adauga piper, iar cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa. ##END STEP##
Optional, in supa de carne se adauga cartofi, fidea sau se serveste impreuna cu galuste.