Supa cu gogosele din aluat pripit

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.

Gogosele: ½ pahar de apa, 50 g unt, 100 g faina, 2 oua, 2 linguri parmezan ras.

Se pregateste compozitia ca pentru gogosi din aluat pripit din urmatoarele ingrediente:

- un pahar apa,
- 100 g unt,
- o lingura rasa de zahar,
- un praf de sare,
- 200 g faina,
- 4 oua,
- untura pentru prajit,
- o lingura zahar vanilat.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea. ##END STEP##

##STEP##

Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea aragazului si se da drumul, deodata, la toata faina. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe masina, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se da cu totul la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se pun pe rand ouale. ##END STEP##

##STEP##

Nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. ##END STEP##

##STEP##

Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. ##END STEP##

##STEP##

La gogosi se adauga parmezan, sare si un praf de piper, iar apoi se trec prin untura fierbinte si se rumenesc pe ambele parti. ##END STEP##

Se scot cu lingura cu gauri, se scurg si se servesc cu supa de masa.