Aceasta supa campeneasca sau taraneasca este un amestec de legume care se drege cu ou si smantana.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- un morcov,
- o gulie,
- 2 fire de praz,
- 3 cartofi mijlocii,
- o telina mica,
- o lingura unt sau ulei, sare,
- pentru dressing; un galbenus de ou si o lingura de smantana.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie ca fideaua: morcovul, gulia si prazul se taie ca fideaua si se inabuse intr-o cratita cu o lingura de unt sau de ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se curata cartofii si telina, se fierb si se trec prin sita. ##END STEP##
##STEP##
Se pune zeama la fiert intr-o oala de supa, impreuna cu zarzavatul inabusit. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare, se lasa sa fiarba si cand supa este gata, se drege in castron cu un galbenus si cu putina smantana. ##END STEP##