Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10 luni, cu conditia sa nu aiba intoleranta la ou sau gluten.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- o conopida frumoasa,
- 1/2 lingura unt, - o lingura faina,
- un galbenus,
- 2 linguri smantana,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierbe o conopida in apa cu sare. Se rup cateva buchete din conopida pentru garnitura si se pastreaza in zeama. ##END STEP##
##STEP##
Se incalzesc fara sa se ingalbeneasca untul si faina si se sting cu 2 - 3 cesti de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se trece conopida prin sita, se amesteca cu sosul de faina, se subtiaza cu zeama in care a fiert conopida si se lasa sa mai fiarba pe foc mic. ##END STEP##
##STEP##
Din cand in cand se ia cu o lingura pielita pe care o formeaza untul ridicat la suprafata. ##END STEP##
##STEP##
Cand este gata, se drege cu un galbenus batut cu doua linguri de smantana si se adauga buchetele de conopida fiarta. ##END STEP##