Ciorba de primavara cu verdeturi

Daca vrei sa iti detoxifici organismul si sa te vitaminizezi in acelasi timp, alege pentru felul principal de la masa de pranz sau de la cina o ciorba racoritoare cu verdeturi asortate.

Ideala in zilele de post, dar si in dieta, ciorba de verdeturi se consuma in special primavara, cand sezonul legumelor verzi este in toi.

Ingrediente

- 2 litri apa

- un litru bors

- o farfurie adanca plina cu verdeata (loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, leustean)

- 3 linguri orez

- o bucatica zahar

- sare

- un galbenus

- doua linguri smantana.

Mod de preparare

##STEP##

Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, dupa gust si leustean, taiate marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga borsul fiert separat si strecurat, sarea, zaharul si orezul ales si spalat. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste simpla sau dreasa cu un galbenus si cu o lingura de smantana. ##END STEP##