O ciorba de verdeturi ideala pentru sezonul de primavara este cea de urzici.
Bune pentru detoxifierea organismului si pentru circulatia sanguina, urzicile se prepara cu bors, orez si sunt gata pentru pranz in maxim o ora.
Ingrediente
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- 500 g urzici
- 3 linguri orez sau crupe de porumb (pasat)
- 1 bucatica zahar
- sare
- un galbenus
- doua linguri smantana.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la fiert intr-o oala cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga o ceapa taiata marunt, orez sau crupe de porumb. ##END STEP##
##STEP##
Cand totul este fiert, se adauga borsul fiert separat. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare, se lasa sa mai dea un clocot si se serveste simpla sau dreasa cu smantana. ##END STEP##