Daca vrei sa incerci o reteta vegetariana cu gust acrisor poti incerca supa de macris imbogatita cu smantana.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea aceasta supa nu este gustoasa decat foarte devreme primavara.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 500 g macris,
- 2 cartofi,
- o lingura unt,
- sare,
- un galbenus,
- 2 linguri smantana.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege si se spala bine macrisul. ##END STEP##
##STEP##
Se inabusa intr-o cratita cu putin unt pana cand se inmoaie. ##END STEP##
##STEP##
Se trece apoi intr-o oala cu apa in care a fiert zarzavat, impreuna cu cartofii curatati si taiati bucati, si sare cat trebuie. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba jumatate de ora. Cand este aproape gata, se adauga cateva frunze de macris spalate, care au fost pastrate de la inceput, si se mai da odata in clocot. ##END STEP##
##STEP##
Inainte de a fi servita, se drege cu un galbenus si doua linguri de smantana. ##END STEP##