Cum sa faci sos picant pentru iarna

Sosurile pentru iarna sunt nelipsite din camarile romanilor. Exista diverse retete pe care cu siguranta le-ai incercat macar o data. Nu suntem siguri ca ai pregatit-o si pe cea pe care ti-o propunem azi. Vei obtine un sos supergustos pe care-l vei putea folosi in multe moduri.

Sos picant pentru iarna. Ingrediente pentru un kilogram:

- un kilogram de rosii;

- 150 grame de usturoi;

- 50 grame de sare;

- 3 ardei iuti.

Sos picant pentru iarna. Mod de preparare:

- curata legumele;

- taie legumele astfel incat sa intre cu lejeritate in masina de toca;

- da legumele prin masina de tocat carnea;

- adauga in pasta obtinuta sare dupa gust;

- amesteca bine;

- lasa pasta sa se odihneasca in jur de o ora;

- spala borcane de 450 ml si usuca-le bine;

- adauga sosul in borcane(fiecare borcan sa fie plin);

- inchide borcanele cu capace ermetice;

- muta sosul in spatiul de depozitare(camara, beci, pivnita, debara).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci sos picant de rosii cu ardei si mere