Sosurile pentru iarna sunt nelipsite din camarile romanilor. Exista diverse retete pe care cu siguranta le-ai incercat macar o data. Nu suntem siguri ca ai pregatit-o si pe cea pe care ti-o propunem azi. Vei obtine un sos supergustos pe care-l vei putea folosi in multe moduri.
Sos picant pentru iarna. Ingrediente pentru un kilogram:
- un kilogram de rosii;
- 150 grame de usturoi;
- 50 grame de sare;
- 3 ardei iuti.
Sos picant pentru iarna. Mod de preparare:
- curata legumele;
- taie legumele astfel incat sa intre cu lejeritate in masina de toca;
- da legumele prin masina de tocat carnea;
- adauga in pasta obtinuta sare dupa gust;
- amesteca bine;
- lasa pasta sa se odihneasca in jur de o ora;
- spala borcane de 450 ml si usuca-le bine;
- adauga sosul in borcane(fiecare borcan sa fie plin);
- inchide borcanele cu capace ermetice;
- muta sosul in spatiul de depozitare(camara, beci, pivnita, debara).
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci sos picant de rosii cu ardei si mere