Cum sa conservi agrisele

Agrisele, cunoscute in popor si sub numele de coacaze-salbatice, sunt fructe bogate in polifenoli, adica antioxidanti care ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Poti consuma agrise in stare naturala sau le poti conserva pentru sezonul rece. Azi, ti-am pregatit o reteta simpla si eficienta pentru conservarea agriselor.

Cum sa conservi agrisele. Ingrediente:

- 500 grame de agrise;

- 300 grame de zahar.

Cum sa conservi agrisele. Mod de preparare:

- spala bine agrisele;

- introdu fructele intr-un blender de imersie si paseaza-le pana obtii un amestec omogen;

- pune o sita fina peste un vas potrivit, apoi strecoara piureul de agrise. Trebuie eliminate semintele si coaja;

- toarna piureul intr-un pahar gradat. Asa vei afla ce volum are pasta;

- vei adauga zahar in functie de cantitatea de piure(proportie de unu la unu);

- transfera amestecul intr-o oala;

- pune oala pe foc si fierbe jeleul timp de 10 minute, dupa ce a inceput sa dea in clocot. Spuma nu se indeparteaza!

- toarna gemul in borcane curate si uscate;

- pune capace cu inchidere ermetica borcanelor;

- lasa borcanele la racit , apoi muta-le in locul de depozitare(beci, camara, etc).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Dulceata de coacaze