Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.
Ingrediente:
- 500 g zmeura,
- ΒΌ l vin alb,
- 4 galbenusuri,
- 200 g zahar.
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala zmeura si se dau prin sita. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna incet vinul cald si zmeura, se pune cu totul pe ochiul de la aragaz la foc potrivit, amestecand, fara a lasa totusi sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Cand incepe sa se ingroase, se da la o parte si se amesteca pana se racoreste. ##END STEP##
##STEP##
Sosul de zmeura astfel obtinut se poate folosi ca si topping la clatite sau ca ingredient la prajituri, inghetate, cheesecake si alte preparate dulci obtinute in propria bucatarie. ##END STEP##