Cum se prepara sosul de zmeura?

Cum se prepara sosul de zmeura?

Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.

Ingrediente:

- 500 g zmeura,
- ΒΌ l vin alb,
- 4 galbenusuri,
- 200 g zahar.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala zmeura si se dau prin sita. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna incet vinul cald si zmeura, se pune cu totul pe ochiul de la aragaz la foc potrivit, amestecand, fara a lasa totusi sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se ingroase, se da la o parte si se amesteca pana se racoreste. ##END STEP##

##STEP##

Sosul de zmeura astfel obtinut se poate folosi ca si topping la clatite sau ca ingredient la prajituri, inghetate, cheesecake si alte preparate dulci obtinute in propria bucatarie. ##END STEP##