Reteta: Galuste de faina cu sos de rosii

Reteta: Galuste de faina cu sos de rosii

O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de faina cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 150 grame faina,
- 60 grame unt sau untura,
- 250 apa,
- 4 oua,
- 2 linguri branza,
- sare,
- piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand dau in clocot, se toarna faina, toata o data si se amesteca bine pana se desprinde aluatul de pe cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, se mai amesteca putin si cand s-a mai racorit, se adauga pe rand ouale. ##END STEP##

##STEP##

Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. ##END STEP##

##STEP##

Se pune putin piper si branza rasa. ##END STEP##

##STEP##

Se pregateste o cratita cu apa clocotita si sare, se ia cu lingurita din compozitie si se da drumul galustelor in apa. ##END STEP##

##STEP##

Se fierb la foc mic cam 20 de minute, sa nu se sfarame. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra un sos de rosii. ##END STEP##

##STEP##

Se presara branza si se dau la cuptor. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc calde.