O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de faina cu sos de rosii.
Ingrediente:
- 150 grame faina,
- 60 grame unt sau untura,
- 250 apa,
- 4 oua,
- 2 linguri branza,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. ##END STEP##
##STEP##
Cand dau in clocot, se toarna faina, toata o data si se amesteca bine pana se desprinde aluatul de pe cratita. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, se mai amesteca putin si cand s-a mai racorit, se adauga pe rand ouale. ##END STEP##
##STEP##
Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. ##END STEP##
##STEP##
Se pune putin piper si branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se pregateste o cratita cu apa clocotita si sare, se ia cu lingurita din compozitie si se da drumul galustelor in apa. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb la foc mic cam 20 de minute, sa nu se sfarame. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra un sos de rosii. ##END STEP##
##STEP##
Se presara branza si se dau la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc calde.