Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.
Ingrediente:
- 1/2 l lapte,
- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula sau faina,
- vanilie,
- 100 grame ciocolata.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie ciocolata cu putina apa pe marginea focului. Se amesteca cu laptele. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau in lipsa, cu faina. ##END STEP##
##STEP##
Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se continuu. ##END STEP##
##STEP##
Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa. ##END STEP##
Mod de servire:
Sosul de ciocolata se serveste cald sau rece.