Afla cum se face sosul de ciocolata

 Afla cum se face sosul de ciocolata

Sosul de ciocolata nu se consuma singur, ci in combinatie cu budincile dulci, diverse prajituri sau clatite.

Ingrediente:

- 1/2 l lapte,
- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- o lingurita fecula sau faina,
- vanilie,
- 100 grame ciocolata.

Mod de preparare:

##STEP##

Se inmoaie ciocolata cu putina apa pe marginea focului. Se amesteca cu laptele. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau in lipsa, cu faina. ##END STEP##

##STEP##

Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se continuu. ##END STEP##

##STEP##

Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa. ##END STEP##

Mod de servire:

Sosul de ciocolata se serveste cald sau rece.