Cum sa faci salata cu pui, smochine si mozzarella

Iti prezentam, astazi, o reteta aparte. Vorbim despre salata cu pui, smochine si mozzarella; o salata gourmet ce reprezinta o combinatie excelenta intre ingrediente dulci si sarate.

Ingrediente:

- 4 bucati de piept pui (200 g fiecare) cu piele;

- 8 smochine mari;

- 250g de mozzarella rupta in bucatele;

- 375 ml de vin rosu sec;

- 4 felii lamaie;

- o bucata de 2 cm de ghimbir;

- 2 bucati de anason stelat;

- 6 boabe de piper;

- 125 ml de otet balsamic;

- un bat de scortisoara;

- 6 pastai de cardamon;

- 220 g de zahar;

- o lingura de ulei de masline;

- 4 felii de prosciutto rupt in fasii;

- 2 maini de rucola;

- sare.

Mod de preparare:

- la foc mediu, pune intr-o tigaie zaharul, vinul, otetul balsamic, condimentele, ghimbirul curatat si feliat si feliile de lamaie. Lasa ingredientele sa fiarba timp de 10 minute, cu capac.

- adauga smochinele cu tot cu coaja.

- mai lasa amestecul pe foc mic inca 3 minute, pana cand smochinele se inmoaie usor.

- scoate fructele pe o farfurie si lasa sosul sa fiarba pana cand se reduce la aproximativ 250 ml.

- opreste focul, strecoara sosul pentru a indeparta condimentele si pune inapoi smochinele.

- incalzeste cuptorul la 180 grade. C

- condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper si prajeste-l in uleiul incins 3-4 minute pe fiecare parte.

- pune tigaia in cuptor si mai lasa puiul sa se rumeneasca inca 5-6 minute, pana cand carnea este patrunsa.

- scoate puiul si lasa-l sa se raceasca.

- scoate smochinele din sos si taie-le in jumatati.

- feliaza pieptul de pui in fasii si pune-l alaturi de smochine, rucola, prosciutto si mozzarella pe un platou mare.

- toarna deasupra un pic din sosul in care au stat smochinele, adauga sare si piper. E gata!

Pofta buna!